Kontakt oss

Dette tilbyr vi

PUST UT

Metodebok og kurs for helsepersonell for å snakke om seksuell helse og skeiv seksualitet hos mennesker med intellektuell funksjonsnedsettelse.

Mennesker med utviklingshemming opplever ofte mye motstand i forhold til sin seksualitet. De er omgitt av et paternalistisk mønster, der alle andre vet deres eget beste.

PUST UT er et tilbud utviklet av FRI, og er sosiale og inkluderende treff hvor lesbiske, homofile, bifile, panfile eller transpersoner med utviklingshemning kan møtes og snakke fritt om kjønn og seksualitet.

Likestillingssenteret har i samarbeid med FRI og Skeiv Kunnskap utviklet en metodebok for helsepersonell, og er igang med å utvikle kurs i bruk av metodeboken.

 

Målet med PUST UT

Målet er å gi helsepersonell og andre som jobber med målgruppen økt kunnskap og samtaleverktøy om seksuell helse, da i all hovedsak skeiv seksualitet. Gjennom denne kunnskapen kan de gi mennesker med intellektuell funksjonsnedsettelse kunnskap og trygghet til å sette grenser for seg selv, forstå egne og andres følelser og ikke minst snakke om også den skeive seksualiteten.