Kontakt oss

Nyheter

Gå i paraden for et inkluderende samfunn

15. september er dagen for tidenes første pride-parade i Hamar. Blir du med?

Likestillingssenteret oppfordrer alle til å bli med i paraden for å bekjempe diskrimineringen, sier direktør Goro Ree-Lindstad. Invitere med deg noen du kjenner, venner, kolleger eller foreldregruppa i klassa til ungene dine. Invitasjon er viktig, for det kan være litt skummelt å gå i paraden første gang påpeker hun.

Ree-Lindstad understreker at paraden er for alle, og deltakelse er viktig for å feire det store mangfoldet av hvem vi er, hvordan vi uttrykker oss og hvem vi elsker. Samtidig er det en mørk undertone. Det er mange som fortsatt ikke tør eller kan gå i pride-paraden, for dem er alles deltagelse ekstra betydningsfull.

Historier fra skeive på Hamar viser at flere fortsatt opplever å bli møtt med blikk når de leier hverandre eller kysser kjæresten av samme kjønn. Mange forteller at de kvier seg for å være åpne om sin identitet i frykt for å bli dømt og stemplet av andre. Likestillingssenteret har nylig gjennomført en levekårsundersøkelse blant skeive i Agder. Funnene viser at hele en av tre skeive i Agder har psykiske plager som skaper nedsatt arbeidsevne. Flertallet har hatt selvmordstanker, og nærmere en tredjedel av transpersoner har forsøkt å ende sitt liv. Hvordan står det egentlig til for skeive her på Hamar?

Vis at Hamar er et inkluderende samfunn. Fra parader rundt i landet er en rekke organisasjoner, lag og foreninger synlige med. Jeg håper derfor at det også skjer på Hamar avslutter Ree-Lindstad.

 

Blir du med, kan du si fra at du deltar på arrangementet her: Pride Hamar